Kapcsolat
Nyitva tartás:
H-P: 07:00-17:00
Szo: 07:00-12:00
Email: aruhaz@vargatherm.hu
Telefon: (52) 561 174
  (30) 239-7859
 
Fizetési módok
A VARGATHERM Szakáruházban bankkártyás fizetési lehetőség biztosított.

Hírek

Honeywell nyereményakció

Az ünnep melege, a család biztonsága!

Ajándékozzon szeretteinek biztonságot és egy esélyt értékes nyereményeinkre!

Mit kell tennem a nyereményekért?

 

Vásároljon kedvező áron Honeywell XC sorozatú (XC70-HU, XC100-HU, XC100D-HU) szén-monoxid vészjelzőt az akció időtartama alatt a résztvevő szakkereskedő partnereinknél.

Regisztrálja a terméket weboldalunkon, ne feledje megadni e-mail címét, hogy értesíteni tudjuk.

Őrizze meg a számlát, hogy amennyiben Önnek kedvez a szerencse igazolni tudja jogosultságát a nyereményre.

Töltse biztonságban az ünnepeket szeretteivel!

Nyerje meg értékes ajándékaink egyikét!

www.honeywellcoriaszto.hu/akcio

 

Az akció időtartama: 2015.11.16. - 2016.01.16.

Sorsolás: 2016. 01. 18.

Nyeremények :

20 DB vezeték nélküli kapucsengő

5 DB vezeték nélküli internetes okostermosztát csomag

FŐNYEREMÉNY 1 DB evohome Wi-Fi internetes okostermosztát csomag

 
Honeywell H450 szénmonoxid vészjelzővel kapcsolatos leggyakoribb kérdések és válaszok!
1.       Mit tegyünk, ha a vészjelző piros led-je világít és riasztó hangot ad ki?
 
Válasz: Sose kételkedjünk a jelzés hihetőségében ! Azonnal nyissunk ablakot + zárjuk el a gázkészüléket + hagyjuk el a helyiséget + hívjuk ki a katasztrófa védelmi szakértőket, kérjünk segítséget a bent maradtak kimentésében  -  ebben a sorrendben !!!
Tilos:a készülék hibájára gondolni és figyelmen kívül hagyni a vészjelzést!
 
 
 
2.       Hol helyezzék el a vészjelzőt?
 
Válasz: Lehetleg a szénmonoxid forrás 1-3 méteres körzetében, de mindenképpen olyan módon, hogy a jelzés meghallható legyen ! A szénmonoxid a levegővel keveredik, ezért a vészjelzőt mindig a helyiség használatának megfelelően fejmagasságban célszerű elhelyezni. Ennek megfelelően 1,5-2 m magasságban vagy a hálószobában az alvási szintnek megfelelő magasságban.
Tilos:a vészjelzőt külső levegő beömlő csonk mellé helyezni!
 
 
3.       Mit tegyünk, ha a gázkészülék a fürdőszobában vagy nedves helyiségben van?
 
Válasz: a vészjelző elhelyezhető a fürdőszobában is, mert így tudja betölteni az életvédelmi feladatát a legmegfelelőbben. A készüléket úgy kell elhelyezni, hogy közvetlen vagy fröccsenő víz ne érhesse. A nedves környezetben való alkalmazás a készülékre vonatkozó garanciát nem befolyásolja.
 
 
 
 
 
4.       A szénmonoxid vészjelzőt hogyan lehet tesztelni?
 
Válasz: a készüléken található teszt gomb megnyomásával a készülék rövid ideig tartó vészjelzést ad ha rendben működik.
Tilos:a készüléket kéménybe lógatva, autó kipufogóba dugva „tesztelni”!
 
 
5.       Honnan tudható, hogy a vészjelző működik?
 
Válasz: percenként felvillan a zöld színű led jelzés. Amennyiben a készülék a teszt gombra megfelelően reagál és a zöld fény megfelelő időközökben felvillan, úgy a vészjelző megfelelően működik.
 
 
6.       Honnan tudható, hogy a készülék meghibásodott?
 
Válasz: a készüléken a sárga led jelzés villog, illetve időnként „csippanás” szerű hangot ad.
 
 
7.       Mikor kell kicserélni a vészjelzőt?
 
Válasz:
- Ha a sárga led villog
- vagy ha a készüléken villog a sárga led és csippanás szerű hangot ad
- vagy ha a készüléken sem a sárga, sem a zöld led nem villog
- vagy ha a készülék a teszt gombra nem reagál
 
 
8.       Mennyi a várható élettartama a Honeywell vészjelzőknek?
 
Válasz: 6 - 7,5 év
Tilos:a készüléket szétszerelni, azon bármilyen változtatást végezni!
 
 
9.       Mi a teendő ha a vészjelző garanciája lejárt és a készülék hibás működésre utaló jelzéseket ad?
 
Válasz: az élettartamán túli, meghibásodást jelző készülék már nem tölti be életvédelmi szerepét, haladéktalanul ki kell cserélni egy új készülékre!
 
 
10.   Mennyi a garancia időtartama a Honeywell CO vészjelzők eseében?
 
Válasz: 6 év a vásárlás napjától számítva, a vásárlást igazoló számla elengedhetetlen az ügyintézéshez.

 
11.   Hogy lehet a garanciális igényt érvényesíteni?
 
Válasz: vissza kell vinni a készüléket a vásárlás helyszínére.

 
12.   Mi a teendő, ha a készülék látszólag hibátlanul működik, de a vásárló ragaszkodik a készülék bevizsgálásához ill. garanciális csere igényt támaszt?
 
Válasz: a Honeywell nem vállalja a hibás működési jeleket nem produkáló készülékek cseréjét és bevizsgálását, erre a fogyasztónak lehetősége van akkreditált független bevizsgáló cég szolgáltatásának igénybe vételére, Stieber BT (BP, 1181, Nyerges u. 6. Tel: (1) 297 3131). A bevizsgálás költségét (~3.000.FT) a fogyasztónak kell állnia. Amennyiben a bevizsgálási eredmény a Honeywell készülék hibáját mutatja ki, úgy a jegyzőkönyvet és a bevizsgállásról készült számlát mellékelve a készülék leadható garanciális ügyintézésre a vásárlás helyszínén. Ilyen esetben a Honeywell a bevizsgálás költségeit megtéríti.

Amennyiben még többet szeretne megtudni a Honeywell szénmonoxid vészjelzőről, látogasson el facebook oldalukra:
 
 
 
 
 
 
Megbízható szén-monoxid riasztót kínálunk!!!

Veszélyesek a szén-monoxid-riasztók

 

Egy-két évtizeddel ezelőtt, a nyílt égésterű gázkészülékek hőskorában a lakások, házak nyílászárói általában beengedtek annyi levegőt, amire a kazánnak szüksége volt. Ma, a légmentesen lezárt lakóterekben még mindig üzemelnek, mégpedig igen nagy számban nyílt égésterű készülékek, ám többszörösére nőtt CO visszaáramlás-veszéllyel – erre különösképpen rávilágított a 2012/2013-as tél CO-mérgezéses balesetsorozata. Tehát amíg ez a helyzet fennáll, a CO-riasztók jelentik az utolsó védvonalat.

De valójában nem inkább veszélyeztetnek-e minket az általuk nyújtott hamis biztonságérzettel, de nem nyújtott szolgáltatással? Ennek próbált utánajárni a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap.

Fontos a minőség? Ha egy csaptelepről van szó, ami csöpög egy kicsit, hát majd megszokjuk. Emberi életek múlhatnak viszont azon, hogy egy szén-monoxid-vészjelző riaszt-e vagy sem. Ezeket a készülékeket azért vesszük, mert biztonságban szeretnénk tudni családunk és a magunk életét.

A Stieber Levegőtisztaság-védelmi Bt. akkreditált laborjában a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap megbízásából szakszerű és alapos tesztelésnek vetettek alá a piacon fellelhető 10 „népszerű”, nagy darabszámban eladott típusból 3-3 darabot (mert természetesen 1 alapján nem lehet korrekt véleményt mondani).

Az eredmények:

Volt olyan gyártmány, amelyiknél a három közül egy semmilyen CO-koncentrációra nem reagált. 33%-os selejtarány a boltok polcain. Szóval akkor minden 3 vásárlóból egynek nincs szerencséje?

Némelyik készülék alacsony koncentrációnál legalább megszólalt, nagyobb koncentrációra viszont nem reagált, vagy csak hébe-hóba.

A „kedvencünk” pedig az a készülék, amelynek a dobozára ráírták, hogy megfelel a szabvány előírásainak. Úgy látszik, épp azt a 3 gyártási hibás terméket fogtuk ki, amelyik véletlenül éppen nem felelt meg az előírásoknak…

Alacsony CO-koncentráció csak hosszú idejű kitettség esetén okoz enyhe tüneteket. Az alacsony koncentrációnál a szabványban előírtnál korábban bekövetkező riasztást téves riasztásnak nevezzük, amely feleslegesen megrémíti a felhasználót. Ha sokszor megismétlődik az eset, már nem is veszik komolyan a jelzést, netán ki is kapcsolja vagy dobja a berendezést. Ha egy készülék korábban riaszt az előírtnál, az NEM FELEL MEG! Ilyenre is volt példa a vizsgálatban.

 

Következtetésünk: a ma kapható CO-riasztók 20%-a használható és biztonságos!

A két típus, amelyek megfeleltek: Honeywell H450EN és Szimat-2H.
 
Amelyek megbuktak: CO Melder (elemes), CO Melder (táp), FireAngel CO-9X, Global GS804, Global GS832, Global JB-CO4, Home by Somogyi, Monox 5000, STECK SC-103.

A tételes vizsgálat eredménye csak nálunk, a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap szeptemberi számában olvasható.

 

Több mint egy évtizede figyeljük a piacot. Évről-évre tűnnek el gyártók, típusok, és jelennek meg más márkanévvel, kicsit más burkolattal ugyanazok a termékek. Az egyik barkácslánc közlése szerint ötször annyit adnak el az olcsó termékből, mint a megbízható, de drágább típusból.

Ma 10 családból 8 hamis biztonságérzetben él és alszik. És ők azok, akik voltak annyira tudatosak, hogy legalább beszereztek egy vészjelzőt! A veszélyeztetett háztartások kb. 85%-ában azonban még vészjelző sincs!

A CO-riasztók az utolsó védvonalat jelentik – azaz általában nem jelentik, mint ahogy a tesztből kiderült –, az alapprobléma az, hogy lakótereink levegőellátása gyakorlatilag megszűnt a tömeges nyílászárócserékkel és épületszigeteléssel. Ez a fő oka az évi 30-50 CO-mérgezéses halálesetnek, az 500-1000 nem halálos kimenetelű mérgezésnek, és a százezres, milliós nagyságrendű, folyamatos egészségkárosodásnak, amiről senki sem beszél.

A Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap nem hatóság, ezért vizsgálatunk eredményét eljuttatjuk a Fogyasztóvédelmi Főfelügyeletnek. Az üggyel való foglalkozás nem tűr halasztást, mert a fogyasztók tájékozatlanok, és nincs is honnan információt merítsenek, hiszen egy CO-érzékelő dobozára bármit odaírhatnak. Hisszük, hogy ez a téma is megér annyi figyelmet, mint a lenyelhető gyerekjátékoké.

Munkáinkból: Megújuló energiával működik a nyíradonyi rendezvénycsarnok

Megújuló energiával működik a nyíradonyi rendezvénycsarnok

nyíradony

Megújult a nyíradonyi Harangi Imre rendezvénycsarnok energetikai rendszere, a 249,8 millió forintos beruházáshoz 212,3 millió forint európai uniós támogatást nyert a város önkormányzata – mondta Tasó László, Nyíradony fideszes polgármestere kedden, a beruházás átadásán.

Hozzátette: az önkormányzat 37,5 millió saját forrást biztosított a fejlesztéshez, az állam azonban a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság döntésének köszönhetően, az önerő-támogatás új rendszerének létrehozásával kézzelfogható és azonnali segítséget nyújtott a beruházáshoz.

A projekt keretében megépült egy 183 négyzetméteres kazánház és tüzelőanyag tároló, beépítettek két faapríték-tüzelésű melegvíztermelő kazánt, valamint 28 darab napkollektort a használati melegvíz előállítására, illetve a medencefűtés biztosítására.


A beruházással évente 11 millió forint működtetési költséget takarít meg Nyíradony önkormányzata – hangzott el az ünnepségen.

Új Ariston Hybrid kondenzációs-hőszivattyús technológia
 
 
A fűtési rendszer kiszolgálására a két technológia minden előnye kihasználható
 
Az Ariston legújabb fejlesztése a Hybrid termékcsalád, mely a kondenzációs és hőszivattyús technológiát egyaránt magába foglalja. A külső és belső egységekből álló rendszer segítségével a fűtési rendszer kiszolgálására a kondenzációs és hőszivattyús technológia minden előnye kihasználható. A Hybriddel az eddig ismert gázkészülékekhez viszonyítva jóval több energiát lehet megtakarítani, mivel a fűtési rendszer kiszolgálásához a gáz mellett a levegőből nyerhető hőenergiát is felhasználja, a használati melegvíz előállítása pedig a készülék kondenzációs részével történik.

2010 volt az első év a magyar épületgépészetben, amikor a kondenzációs gázkészülékpiac nem nőtt, hanem stagnált. A 2009-es évi 19 000 darabos piac nem tudott emelkedni tavaly. Ennek gazdasági és politikai okai egyaránt voltak. A hőszivattyú piac még ennél is rosszabbul járt. Közel 17%-os csökkenést könyvelhetett el az amúgy sem erős piacon, amit rengeteg negatív támadás ért. Ilyen mély gazdasági válságban (ami még legalább 2-3 éven keresztül fog tartani) kizárólag innovatív új termékek piacra dobásával lehet eredményeket elérni, ami egy teljesen újszerű épületgépészeti technológiát jelent a piac számára.
 
Az Ariston 2003 óta forgalmaz kondenzációs gázkészüléket Magyarországon. Úttörőnek számított, és mára az értékesítés és a szolgáltatás elérte azt a szintet, hogy tapasztalata alapján felelőssége van a piac fejlesztésében és irányításában!
A 2011-es év új technológiája az Ariston Hybrid névre hallgat, ami egy kondenzációs gázkészülék és egy hőszivattyús technológia egyesítését rejti magában. A termék műszaki jellemzői előtt fontosabb a gazdasági előnyének megvizsgálása. Egy épületgépészeti beruházás bekerülő költsége csak akkor "jön vissza", ha rentábilis (4-5 év) időn belül megtérül, és azután már csak "hasznot" (megtakarítást) hoz a végfelhasználónak. A hőszivattyú-telepítés bekerülési értéke irreálisan magas a megtérülési időhöz képest, így ez utóbbi akár egy emberöltő is lehet, különösen geotermikus energia felhasználásakor, noha az éves működési költségek alacsonyabbak, mint gáz használata esetén. Hagyományos gázkészülékek telepítésénél a legalacsonyabbak a bekerülési költségek, de ott az éves költségek lesznek irreálisan magasak, ezért csak a kondenzációs technológia jöhet szóba. A fejlesztés célja pont az volt, hogy egy olyan terméket alkossanak, aminek a legoptimálisabb a bekerülési költsége, és az éves ráfordítás is a lehető legalacsonyabb legyen.
Ariston Hybrid kondenzációs-hőszivattyús technológa
 
Telepítéskor arra kell figyelni, hogy legalább fél méter antivibrációs cső legyen a kültéri egységnél, elzárócsap és iszapleválasztó szűrő. A Hybrid alaphelyzetben hőszivattyúként próbál működni, és figyelembe véve a gazdasági értékeket és a külső hőmérsékletet, minden esetben komfort- és gazdaságossági számítást végez, hogy éppen milyen üzemben kell, hogy működjön. A beltéri egység fizikai felépítése 90%-ban a bevált Ariston kondenzációs technológiára épül. A két fűtőkör és a napkollektor vezérlése mellett a hőszivattyú vezérlését is a kazán oldja meg, a tápfeszültség felvétele mellett. Jelenleg a gyártó 20 darab készüléket tesztel, aminek eredményeként elmondható, hogy egy hagyományos kazán helyére feltéve közel 50% energia-megtakarítás érhető el. Az országos szervizhálózat oktatása és forgalmazásának kezdete március elején kezdődött. Az érdeklődés a termék iránt rendkívül nagy, mivel valóban újdonságot jelent, racionális megtérülési idő mellett.
Ariston Hybrid kondenzációs-hőszivattyús technológa
 
Az Ariston EVOlúciója

Hatékonyság, komfort, design és minőség - a megújult termékpaletta fő ismérvei
 

Világszerte emberek milliói használják az Ariston fűtési és szolár rendszereit, valamint elektromos vízmelegítőit. A márkába vetett bizalom a meghatározó mozgatórugója a termékek sikerességének. A siker titka az intelligens design és avantgard technológia, mely környezettudatosságra épül és az emberek legnagyobb kényelmét szolgálja. A világ, amelyben élünk folyamatos mozgásban van, fejlődésen megy keresztül és ezt a fejlődést tükrözi a megújult termékpaletta. Az Ariston célja, hogy kielégítse a fogyasztók változó igényeit és ennek megfelelően irányítsa tevékenységét.
 
 
 
 
Gázkészülék szerviz:
12-07
Honeywell nyereményakció
Ajándékozzon szeretteinek biztonságot és egy esélyt értékes nyereményeinkre!
10-11
Honeywell H450 szénmonoxid vészjelzővel kapcsolatos leggyakoribb kérdések és válaszok!
Összegyűjtöttük a szénmonoxid vészjelzővel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és válaszokat, reméljük segít a döntésben!
09-12
Megbízható szén-monoxid riasztót kínálunk!!!
Ha egy csaptelepről van szó, ami csöpög egy kicsit, hát majd megszokjuk. Emberi életek múlhatnak viszont azon, hogy egy szén-monoxid-vészjelző riaszt-e vagy sem. Ezeket a készülékeket azért vesszük, mert biztonságban szeretnénk tudni családunk és a magunk életét.